MANSTORE

In 1969 was Paco Rabanne in Parijs de meest controversiële ontwerper van dat moment. Zijn outfits waren futuristisch en erg sexy. Outfits waren voorzien van leer, kettingen en metaal.

De samenwerking met een goede vriend, de jonge Duitser Hans Schöller, leidde ertoe dat Schöller de collectie mannenondergoed van het merk Paco Rabanne ging fabriceren. Deze nieuwe collectie werd geïntroduceerd onder de naam Manstore. De verdere ontwikkeling was gericht op de avant-garde, de innovaties en provocaties.

Hans Schöller was de erfgenaam van een lange lijn van Duitse textielfabrikanten en won daardoor zeer spoedig het vertrouwen. Hij begon al snel met het ontwerpen van eigen modellen, zoals de eerste string voor mannen. Deze string veroorzaakte een schandaal, maar het merk Manstore verkreeg grote bekendheid.

In 1984 kreeg Manstore de opdracht voor het maken van ondergoed voor de film ‘Querelle’. De hoofdrol, de zeer mannelijke en sexy Franse matroos, held van het boek van Jean Genêt, werd gespeeld door Brad

Davis. Hij droeg in de film een zeer diep uitgesneden t-shirt ‘Marcel’. Dit was een creatie van Manstore. Deze look werd door veel mannen gekopieerd om hun borstspieren te showen.

De jaren ’80 waren ook de jaren van groei van Manstore. Het merk heeft onder zijn naam winkels geopend in Amsterdam en Parijs. Vervolgens door heel Duitsland.
In 1990 voorvoelt Hans Schöller de retro golf. De ‘long johns’ zoals die gedragen werden door de cowboys in het Wilde Westen kwamen in beeld. Gecombineerd met een jeans ‘501’ was dit hét toppunt van mannelijkheid en viriliteit.

Hans Schöller overlijdt in 1995 op 52-jarige leeftijd en het familiebedrijf Schöller stort in.
Een ontwerper met de naam Alfons Kreuzer heeft het merk Manstore gered. De opleving in 1996 toonde een compleet vernieuwde en andere collectie. Door de inzet van Alfons Kreuzer werden de wortels van Manstore, de provocatie en de avant-garde, verbonden met nieuwe scènes: techno parades, feesten, gay pride, go-go boys. Fashion is mannelijk exhibitionisme. Dit geldt zowel voor heteroseksuelen als homoseksuelen. De verspreiding van de Dieux de Stade kalenders met mannelijke naakten sinds de jaren 2000 bevestigt deze trend.

De geest van Manstore.
In die tijd is dit het ondergoed van de jonge mannen die spelen met hun lichaam. De Manstore artikelen worden daardoor plezier-ondermode (Get Fun) of seksueel (Get Sex). Ze provoceren en verleiden en zijn de voorbode van de liefde. Opgemerkt moet worden dat vrouwen gevoelig zijn voor deze benadering omdat het de grenzen verlengt, ook door het gebruik van materialen en de toepassing van vormen. En dat wordt ook gewaardeerd door kenners en professionals in lingerie.

In 2008/2009 zijn de collecties van Manstore zowel uitdagend, seksueel als speels. Nieuwe modellen worden geïntroduceerd, waarbij het moeilijke is om deze aan te prijzen. Ze zijn erg uiteenlopend en de toepassing is afhankelijk van de eigen voorkeur en smaak en die van het ‘publiek’.

Manstore is een high-end merk, dat kwaliteit en design combineert. Delicate materialen voor

artikelen die mannen verwennen en die ontworpen zijn als een soort tweede huid. Die ook een unieke sensatie teweegbrengen in hun comfort en hun wellust. Luxe details scheppen een nodige afstand tot het alledaagse. Alles in de wereldwijd meest betrouwbare kwaliteit: Made in Germany.

De nieuwe Manstore
Manstore is al decennia synoniem voor zwart en donkere kleuren. Donkere vlakken en kleine

openingen die lichaamsdelen laten zien als door een sleutelgat begluurd. Kortom, excentriek, verboden, uitdagend. Sinds 1969 heeft de collectie iets geheim dat slechts adepten weten te decoderen.

Maar inmiddels is de tijd van omkeer aangebroken. De nieuwe stijl baadt in een verblindend wit.

Manstore heeft helder wit ingezet om de ondermode wereld te provoceren. Jongens zonder schaamte, dominante mannen en onstuitbare alfa mannetjes die sterk op de voorgrond treden. Nieuw is ook de keuze van woorden en de taal van de beelden. Nu geldt het credo: afwijken.
Laten horen wat en wie men wil zijn. Zich afzetten als één tegen honderd. Moedig zijn waar anderen aarzelen. Winnen. Één tegen honderd.

Het profiel van de collectie Manstore schetst de ambitie; méér van het extreme, méér

exhibitionistisch, met elementen van plezier en visueel schokeffect. Gecombineerd met uiterst

luxueuze stoffen en perfecte snit als op maat vervaardigd. Ondenkbaar voor de drager van alledaags ondergoed. Absoluut onbetaalbaar voor liefhebbers van koopjes.

Manstore, het buitensporige, de luxe, de verleiding. Een ultieme wens van de begeerte.

Products

M800 pants

Glanzende pants in reptielmotief

M900 Slim tank

Transparante slip met verrassende rand

M901 pants

Pants met opvallend design

M910 beach

Slip met uitdagende figuren