Olaf Benz

Het levendige cult label begint in 1989.
Slechts enkele designers van topmerken hebben de ‘boom’ in mannenondergoed tot dan herkend. Alfons Kreuzer , oprichter en designer van Olaf Benz, was er één van. Hij ontwikkelt het concept en de styling.

De revolutionaire kleine collectie ‘explodeerde’ en werd  in no-time in alle topzaken van Duitsland verkocht.  Al snel werd de internationale distributie een groot succes, mede ook door deelname aan diverse mode beurzen in binnen- en buitenland.

Door vast te houden aan het principe het merk Olaf Benz selectief te verkopen, wordt permanent de exclusiviteit gewaarborgd. Daarbij moet het verkooppunt beslist voldoen aan de doelgroep.

Een enorme creatieve kracht.

Het hoge niveau aan creativiteit van de designer is een groot deel van het succes. Terwijl veel merken zich beperken tot het aanbrengen van een nieuwe tailleband op een Amerikaanse basicboxer, is Olaf Benz gericht op innovatie en spirit. De makers bij Olaf Benz zijn er zeker van dat alleen een uitzonderlijk goed product klanten aan een merk kan binden. Olaf Benz toont al vele jaren aan dat nieuwe ideeën en innovaties nog steeds mogelijk zijn.


Innovatie als promotie kracht.

Olaf Benz vestigt de aandacht voortdurend op zichzelf met onverwachte innovaties. Één van die vele nieuwe innovaties is de eerste ondergoed serie, die elk een individuele geur hebben. Het geheim: Er is een klein kussentje in het artikel geïntegreerd die je met je eigen parfum kunt laten geuren. De warmte van de huid stimuleert de uitademing van de geur zonder het te mengen met de geur van transpiratie.


Ondergoed uit het ruimte lab.

In 2005 verbaasde Olaf Benz experts met een stofrevolutie. Oorspronkelijk ontwikkeld door Zwitserse experts voor een ‘ruimtelab-experiment’, neemt Olaf Benz de ultrafijne mesh als basis voor de ‘’Phantom’’ serie. Met baanbrekende technologie wordt een extreme elastische en foliedunne stof ontwikkeld die voelt als een tweede huid. Sinds Phantom is gelanceerd leidt het voortdurend de bestseller lijst van Olaf Benz en verslaat het de verkoopplanning elke keer weer met briljante cijfers.

Een indicator tegen zonnebrand…
Allereerst zijn dit de eerste zwembroekjes, die met een geïntegreerd alarm field laten zien wanneer de strandjongen de zonnebrand crème opnieuw moet insmeren. Afhankelijk van de UV-intensiteit verandert de indicator zijn kleur.

…en een lichtgewicht voor de zakenman.
Vervolgens ontwikkelde Olaf Benz ‘s werelds lichtste broekjes voor mannen. Normaal ondergoed kan al snel tot 150 gram wegen. Het broekje van Olaf Benz is maar 14 gram. Dit betekend dat het in de bagage van reizende zakenmannen minder plaats in neemt dan een agenda.

Wat we direct op onze huid dragen is voor veel consumenten van hoge interesse en wordt vaak geassocieerd met grote imago’s.

Olaf Benz is de beste collectie op de markt als je vorm, styling, kwaliteit en innovatie vergelijkt.

De kunst van Olaf Benz ligt in het opzetten van een trend en het respectvolle uitnodigen van mannen om ermee te experimenteren – zonder ze te overweldigen.

Door de jarenlange ervaring is de pasvorm geperfectioneerd tot op onverslaanbaar niveau. Het spreekt vanzelf dat alleen de beste en meest innovatieve stoffen en materialen worden gebruikt.

Het bekwame vakmanschap, de creatieve flair van de stylist en de veeleisende materiaalkeuze maken Olaf Benz wat het is sinds 1989: de beste body wear in de wereld voor mannen!

Products

RED 1909

Boxer gestreept

RED 1906

Boxer

RED 1905

Boxer en shirt

RED 1904 ink

Boxer strak

RED 1904

Slip en hemd

RED 1903

Boxer

RED 0965

Slip en hemd

RED 1910 Boxershort

Boxershort wijd